Gezonde lucht voor een gezond leven

Zuurstof is leven. Maar dagelijks ademen wij te veel vervuilde lucht in. Dit gebeurt niet alleen buitenshuis, want ieder persoon stoot CO₂ uit door uitgeademde lucht. Daarnaast zorgen koken, douchen en roken voor nog meer schadelijke stoffen en creëren bepaalde producten zoals deodorant, insectenspray- of producten nog meer aanvallen op uw longen. Al deze bronnen van verontreiniging dragen bij tot een slecht binnenklimaat. Door het steeds meer luchtdicht bouwen van woningen blijft vocht, CO₂ en allerlei stoffen hangen die allergieën en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. 

Regelmatig ventileren is dus belangrijk. Echter is even een raam openzetten niet voldoende. Deze manier van verluchten is niet effectief genoeg en zorgt daarbij voor een merkbaar energieverlies door het ontsnappen van warmte. 

Leuckx schenkt veel aandacht aan de levenskwaliteit van zijn klanten en biedt daarom zijn ventilatie-oplossingen aan. Wij installeren hoogkwalitatieve ventilatiesystemen die continu zorgen voor een goede luchtkwaliteit in de leefruimtes. Door het principe van toevoer, doorvoer en afvoer wordt de verontreinigde binnenlucht uit uw woning verdreven en vervangen met verse buitenlucht. Denken aan een gezond binnenklimaat is denken aan uw gezondheid en die van anderen! 

Gezonde lucht voor een gezond leven

Een hechte samenwerking met 2 waardevolle partners

Het eerste merk is Zehnder. Zij maken gebruik van systeem D of balansventilatie. Hier worden de luchtstromen volledig mechanisch gestuurd. Dit wil zeggen dat er continu evenveel verse lucht wordt aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd. Daarnaast bespaart u op de energiefactuur door de ingebouwde warmtewisselaar die zorgt voor warmterecuperatie. 

Voor het C+ ventilatiesysteem werkt Leuckx samen met Renson. Dit vraaggestuurd systeem werkt op basis van zelfregelende raamverluchtingsroosters. Er is een natuurlijke toevoer van verse lucht, maar vervuilde lucht wordt alleen afgevoerd waar en wanneer nodig is op basis van de CO2-, vocht- en/of VOC-waarden. Afhankelijk van deze analyses zal het systeem automatisch worden opgedreven.  

Neem contact op voor een diepgaande uitleg en situatiegebonden analyse in uw woning. 

Een hechte samenwerking met 2 waardevolle partners

U kan ons inschakelen voor sanitaire projecten in zowel nieuwbouw als renovatie.
Geen project is voor ons te klein of te groot!

Uitmuntende service

Om u een uitmuntende service te bieden, laten wij niets aan het toeval over. Voor elk project komen we eerst ter plekke voor de nodige analyses en opmetingen. Op basis hiervan werken we een technische oplossing uit die we vertalen in een gedetailleerde offerte op maat.